Samen denken: van speeltuin naar werkelijkheid?

Geplaatst op 3 maart 2019 door Denkplaats

in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat schreef ik onderstaand essay. Het behandelt de complexiteit van het voeren van het goede gesprek in (semi)publieke organisaties. Ik neem de lezer mee naar wat het betekent om als professional voor de publieke zaak te werken; het vraagt het kunnen combineren van zowel de bureaucratische als de autonome handelswijze, wat in een bij uitstek bureaucratische omgeving als de (semi)publieke organisatie niet makkelijk is. Het essay stelt vast wat het voeren van het goede gesprek in de (semi)publieke sector complex maakt, maar het ontwikkelt ook inzicht in wat er in uw geval nodig is om het goede gesprek in uw organisatie een plek te geven. 

 


Omslag van het essayNieuwsgierig ?

Zelf vaststellen wat er in uw geval nodig is voor een goed gesprek in uw organisatie? Dat kan. 

Ik bied het essay ter inspiratie ter download aan via de onderstaande link.  Gratis en voor niets.  En graag hoor ik wat er in úw organisatie speelt, waar het goede gesprek een uitkomst kan bieden.

Download ‘Samen Denken’ (PDF- 26.3MB)

 

 

Denkplaats

Daagt uit

DENKPLAATS begeleidt jou in het denkonderzoek. Scherpt aan zonder oordeel. Het gedachtengoed is van de klant. DENKPLAATS neemt niet over, maar daagt uit.

Vraagt door

DENKPLAATS staat nieuwsgierig in het leven. Treedt jou met nieuwsgierigheid tegemoet. Wil weten wat je denkt. En wil naar de kern van de zaak. En vraagt dus altijd door.

Is helder

DENKPLAATS is helder. In communicatie, in prijs, in vormgeving en in afspraken. Omdat denkwerk lastig genoeg kan zijn, moeten de randvoorwaarden glashelder zijn.

Brengt humor in

DENKPLAATS houdt van scherpe humor en lacht veel. Humor schept ruimte, maakt speelsheid in het soms zware denkproces mogelijk.

Biedt garantie

Aan het einde van het traject met DENKPLAATS heb je minstens één vraag gesteld die je (jezelf) nooit eerder gesteld hebt.

Meer informatie ontvangen?

Inzicht krijgen in hoe jij in je organisatie of privésituatie tot heldere inzichten en bezielde besluiten komt?
Abonneer je op de nieuwsbrief en ontvang maandelijks cases, achtergronden en inspiratie.Wil je liever op een andere manier contact houden?
Dan kun je je op ieder moment weer uitschrijven.

DENKPLAATS Adrianalaan 101b 3053 MA Rotterdam T (06) 13 12 89 71 ariane@denkplaats.nl Kvk 68110634